Як працювати зі звітом
Контроль залишків і поповнення запасів
Виявлення прострочених продуктів
Корекція від'ємних залишків
● Порівняльна відомість
● Прибуткова накладна
У звіті Залишки на складах відображається кількість товарів і готових страв на складі на певну дату. З його допомогою можна контролювати залишки і поповнювати запаси товарів, виявляти прострочені продукти, коригувати від'ємні залишки.
Одночасно ви можете відкрити кілька різних вікон зі звітом, наприклад, з різними товарами.
За замовчуванням у звіті стан залишків відображається на поточний день. Щоб побудувати звіт на іншу дату, вкажіть її в полі Переглянути залишки на дату і натисніть кнопку Оновити.
У звіті за минулий період відображаються всі товари, в тому числі видалені, якщо їх залишок на обрану дату був відмінним від нуля.

Якщо вас цікавлять залишки певного товару, введіть його назву в поле Пошук за товаром.
Щоб вибрати склади, на яких хочете дізнатися залишки, натисніть кнопку Склад і у списку, що відкриється, поставте галочки навпроти їх назв. За замовчуванням вибрані всі склади підприємства.
У полі Вид виберіть режим відображення інформації у звіті:
Дані у звіті сортуються, групуються та фільтруються аналогічно іншим звітам у Syrve. Див. опис у статті Товари та склади.
Зі звіту про залишки на складах можна відкрити звіт про рух товару та оборотну-сальдову відомість.
За допомогою звіту про залишки можна стежити за наявністю всіх необхідних продуктів та інгредієнтів на складі і формувати замовлення постачальнику для поповнення запасів.
Для контролю залишків товарів за рівнями запасів:
Щоб розрахувати необхідні запаси продуктів, виділіть у списку потрібні товари та в контекстному меню виберіть пункт Замовити. Відкриється вікно, де вам потрібно заповнити параметри розрахунку замовлення.
Зі звіту про залишки на складах ви можете розрахувати необхідні запаси продуктів. Для цього виділіть у списку товари та в меню Дії виберіть пункт Замовити. У вікні, що відкрилося, заповніть параметри розрахунку замовлення. Детальніше див. у статті Автоматичний розрахунок замовлень.
За допомогою звіту можна виявляти і своєчасно списувати продукти, термін придатності яких закінчився на момент перегляду залишків. Для цього попередньо в картках продуктів повинні бути вказані терміни зберігання на вкладці Додаткова інформація.
Виберіть зі списку Критерій залишків варіант Прострочені продукти, на екран будуть виведені товари, для яких вийшов заданий термін придатності.
Наприклад, нехай термін зберігання торта – дві доби. Поточний залишок тортів – 8 штук. На товар було оформлено 2 накладні: вчорашнім числом – на 5 штук, і три дні тому – також на 5 штук.
Таким чином, на складі є прострочені продукти – залишки товару з партії, яка надійшла три дні тому.
Система Syrve дозволяє вести складський облік з утворенням від'ємних залишків товарів або страв на складі. Позиції, за якими утворилися від'ємні залишки, у звіті виділені червоним кольором.
Однак необхідно розуміти, що від'ємний залишок – це сигнал про те, що щось було зроблено неправильно, або ж помилки робляться систематично.
Можливість працювати з від'ємними залишками визначається правами доступу та налаштуваннями системи на вкладці Налаштування обліку.
Щоб з'ясувати, що призвело до такої ситуації на складі, можна відкрити звіт про рух товару.
Якщо помилок не було або вони вже всі виправлені, а від'ємний залишок залишився, то його потрібно компенсувати за допомогою порівняльних інвентаризацій.
Детальну інструкцію див. у статті Порівняльна відомість на від'ємні залишки.
Ще одним способом корекції від'ємних залишків є створення прибуткової накладної на товари, що «пішли в мінус», безпосередньо зі звіту Залишки на складах.
Виділіть у списку товари з від'ємними залишками і в контекстному меню з групи Від'ємні залишки виберіть одну з команд. В результаті ви можете створити:
Також можна скопіювати інформацію про товар з від'ємним залишком у буфер обміну, щоб створити за нею необхідний складський документ. Для цього служить команда Дії → Від'ємні залишки → Копіювати в буфер обміну.