Опис 

В Акті приготування фіксується готовність будь-якої страви або заготовки, тобто наявність їх на складі, тому при проведенні акта виконується списання інгредієнтів, що входять до їх складу.

Акт приготування формується автоматично, якщо налаштовано Syrve Kitchen і переміщення готових страв з місця приготування в зону реалізації реєструється на касі.

Як створити акт приготування

  1. Виберіть у меню пункт Товари та складиАкти приготування.
  2. Натисніть кнопку Створити.
  3. Номер документу присвоюється автоматично. За необхідності змініть його. Номер може бути відсутнім, якщо шаблон нумерації налаштований таким чином, що під час створення документа бракує даних для генерації. У цьому випадку система запропонує згенерувати номер під час збереження документа.
  4. За замовчуванням новий документ створюється на поточну дату і час, задані в загальносистемних налаштуваннях. Ці значення ви можете змінити.
  5. У полі Зі складу виберіть склад, з якого потрібно списати інгредієнти страви.
  6. У полі На склад вкажіть склад, на який потрібно оприбуткувати готову страву.
  7. Щоб при отриманні звітів дані по цій операції були віднесені до тієї чи іншої концепції, виберіть її назву в полі Концепція.
  8. У полі Страви/Заготовки виберіть страву, що готується, або заготовку і введіть кількість її порцій. У списку Інгредієнти автоматично відобразиться перелік товарів, що входять до складу даної страви. Система автоматично розрахує їх кількість і залишок на складі на момент проведення створюваного акта.
  9. Якщо елемент номенклатури має кілька розмірів, і вони налаштовані в його картці на вкладці  Шкала розмірів, то заповніть поле Розмір. При виборі товару автоматично підставляється розмір за замовчуванням. Якщо такий не налаштований, то вибирається перший за порядком у шкалі.
  10. Для введення інформації про ще одну страву клацніть мишкою на наступному рядку списку.
  11. Натисніть кнопку Зберегти. За замовчуванням акти приготування зберігаються з проведенням.


Якщо факт приготування страв був зареєстрований в POS, то автоматично буде створено Акт приготування зі складу місця приготування на склад точки продажу. Кількість страви в цьому Акті приготування складається з кількості, переміщеної в продаж, мінус повернення у виробництво. Якщо хоча б одна підсумкова кількість страви виходить від'ємною, документ залишається непроведеним. Щоб це виправити:

  1. Виберіть пункт меню Товари та склади пункт Акти приготування і знайдіть документ, створений в цей день.
  2. Внесіть необхідні зміни в документ.
  3. Збережіть документ з проведенням.

Замовлення інгредієнтів

Якщо з'ясувалося, що необхідні інгредієнти відсутні на обраному складі, але вони є на іншому, то безпосередньо з форми створення акта приготування зареєструйте внутрішнє переміщення відсутніх інгредієнтів. Для цього натисніть кнопку Дії та виберіть пункт Замовлення інгредієнтів. Відкриється форма створення нового внутрішнього переміщення. У ній вже будуть заповнені позиції на інгредієнти, які мають нульовий або від'ємний залишок.

Виробництво

Якщо для подальшого виробництва потрібні завдання по цехах або станційні карти, то прямо з акта приготування можна сформувати відомість напівфабрикатів і на її основі роздрукувати потрібні документи.

Щоб її створити, виберіть Дії Відомість напівфабрикатів. Відкриється вікно зі списком страв і заготовок, де можна внести необхідні зміни в документ. Детальніше див. у статті Відомість напівфабрикатів.

З акту приготування ви можете роздрукувати бланк відбірного листа для обліку страв, переданих із зони виробництва в зону продажу. Для цього виберіть Дії Забірний лист.