Опис
В Акті приготування фіксується готовність будь-якої страви або заготовки, тобто наявність їх на складі, тому при проведенні акта виконується списання інгредієнтів, що входять до їх складу.
Акт приготування формується автоматично, якщо налаштовано Syrve Kitchen і переміщення готових страв з місця приготування в зону реалізації реєструється на касі.
Як створити акт приготування
- Виберіть у меню пункт Товари та склади → Акти приготування.
- Натисніть кнопку Створити.
- Номер документу присвоюється автоматично. За необхідності змініть його. Номер може бути відсутнім, якщо шаблон нумерації налаштований таким чином, що під час створення документа бракує даних для генерації. У цьому випадку система запропонує згенерувати номер під час збереження документа.
- За замовчуванням новий документ створюється на поточну дату і час, задані в загальносистемних налаштуваннях. Ці значення ви можете змінити.
- У полі Зі складу виберіть склад, з якого потрібно списати інгредієнти страви.
- У полі На склад вкажіть склад, на який потрібно оприбуткувати готову страву.
- Щоб при отриманні звітів дані по цій операції були віднесені до тієї чи іншої концепції, виберіть її назву в полі Концепція.
- У полі Страви/Заготовки виберіть страву, що готується, або заготовку і введіть кількість її порцій. У списку Інгредієнти автоматично відобразиться перелік товарів, що входять до складу даної страви. Система автоматично розрахує їх кількість і залишок на складі на момент проведення створюваного акта.
- Якщо елемент номенклатури має кілька розмірів, і вони налаштовані в його картці на вкладці Шкала розмірів, то заповніть поле Розмір. При виборі товару автоматично підставляється розмір за замовчуванням. Якщо такий не налаштований, то вибирається перший за порядком у шкалі.
- Для введення інформації про ще одну страву клацніть мишкою на наступному рядку списку.
- Натисніть кнопку Зберегти. За замовчуванням акти приготування зберігаються з проведенням.

Якщо факт приготування страв був зареєстрований в POS, то автоматично буде створено Акт приготування зі складу місця приготування на склад точки продажу. Кількість страви в цьому Акті приготування складається з кількості, переміщеної в продаж, мінус повернення у виробництво. Якщо хоча б одна підсумкова кількість страви виходить від'ємною, документ залишається непроведеним. Щоб це виправити:
- Виберіть пункт меню Товари та склади пункт Акти приготування і знайдіть документ, створений в цей день.
- Внесіть необхідні зміни в документ.
- Збережіть документ з проведенням.
Замовлення інгредієнтів
Якщо з'ясувалося, що необхідні інгредієнти відсутні на обраному складі, але вони є на іншому, то безпосередньо з форми створення акта приготування зареєструйте внутрішнє переміщення відсутніх інгредієнтів. Для цього натисніть кнопку Дії та виберіть пункт Замовлення інгредієнтів. Відкриється форма створення нового внутрішнього переміщення. У ній вже будуть заповнені позиції на інгредієнти, які мають нульовий або від'ємний залишок.
Виробництво
Якщо для подальшого виробництва потрібні завдання по цехах або станційні карти, то прямо з акта приготування можна сформувати відомість напівфабрикатів і на її основі роздрукувати потрібні документи.
Щоб її створити, виберіть Дії → Відомість напівфабрикатів. Відкриється вікно зі списком страв і заготовок, де можна внести необхідні зміни в документ. Детальніше див. у статті Відомість напівфабрикатів.
З акту приготування ви можете роздрукувати бланк відбірного листа для обліку страв, переданих із зони виробництва в зону продажу. Для цього виберіть Дії → Забірний лист.