Опис
Створення відомості
Замовлення інгредієнтів
Меню-вимога
Меню-розкладка
Відомість напівфабрикатів — перелік напівфабрикатів, необхідних для приготування страви або набору страв. Відомість містить позиції з типом Заготовка або Страва і показує, яку кількість напівфабрикатів потрібно виготовити.
На основі відомості напівфабрикатів:
Щоб створити відомість напівфабрикатів вручну:

Щоб видалити непотрібні позиції з відомості, виділіть їх за допомогою клавіш Shift або Ctrl і виберіть пункт контекстного меню Видалити.
Замовлення відсутньої сировини можна оформити безпосередньо з відомості напівфабрикатів. Для цього вкажіть склад списання в полі Зі складу і склад надходження в полі На склад і натисніть кнопку Замовлення інгредієнтів.
Автоматично формується внутрішнє переміщення інгредієнтів напівфабрикатів відповідно до їх технічних карт, незалежно від методу списання зі складу на склад. Кількість інгредієнтів, що замовляються, дорівнює зведеному замовленню мінус залишок товару на складі.
Меню-вимога — документ для видачі продуктів харчування зі складу. Використовується на підприємствах, де організовано централізоване харчування співробітників або відвідувачів, які не входять до штату, наприклад, санаторії.
Документ складається щодня і враховує норми розкладки продуктів на одну готову порцію, а також кількість задоволених. Меню-вимога вивантажується в таблицю MS Excel на основі відомості напівфабрикатів.
Щоб сформувати меню-вимогу:
У стовпцях основної таблиці меню-вимоги всі страви згруповані за прийомами їжі. Для кожної страви вказано кількість порцій і їх вага на виході з розрахунку на одну особу. Якщо у відомості напівфабрикатів в одному прийомі їжі страва вказана кілька разів, то в меню-вимозі вони об'єднуються в один стовпець, а їх кількість підсумовується.
У рядках перелічуються продукти, які використовуються для приготування страви за технологічною картою. На перетині рядків і стовпців наводиться кількість продукту в базовій одиниці виміру, необхідна для приготування зазначеної кількості порцій страви.
Меню-розкладка — документ, в якому визначається, скільки продуктів буде потрібно на певну кількість страв і споживачів. Документ схожий на меню-вимогу, але таблиця з продуктами організована інакше. Крім того, меню-розкладку зручно друкувати на принтері.
У Syrve можна сформувати меню-розкладку у форматі Excel із відомості напівфабрикатів. Для цього:
У підсумку система розрахує витрату продуктів на все меню і на одну особу, а також собівартість денного раціону на одну особу.