Швидке переміщення по статті:

Створення шаблону
Створення наказу на основі шаблону



Шаблони наказів дозволяють заощадити час на створення наказів про зміну прейскуранта. Наприклад, у вас є затверджений перелік страв, що продаються (меню). Ви створюєте шаблон, в який вносите всі ці страви. Потім при кожній зміні цін формуєте з шаблону наказ, в якому вже не потрібно вказувати список страв – він завантажиться з шаблону.

Крім того, за допомогою шаблонів наказів можна швидко сформувати меню відповідно до стандартів мережі при відкритті нового торгового підприємства.

Шаблон містить список страв з цінами для кожної цінової категорії. У ньому не можна вказати термін початку або закінчення дії цін. Вони вже вказуються при формуванні наказу з шаблону.

Шаблони, створені в Syrve HQ, не передаються в Syrve і навпаки.


Створення шаблону

Створювати шаблони наказів можуть користувачі з правом «Системне право: редагування шаблонів меню» (S_FRN_MENU).

Щоб створити шаблон наказу:

  1. Виберіть пункт меню Прейскурант Шаблонинаказів.
  2. Натисніть кнопку Створити.
  3. Введіть назву шаблону.
  4. Вкажіть період дії, якщо на основі шаблону ви будете створювати «накази за часом».
  5. Більш детальний опис шаблону введіть у поле Коментар.
  6. Заповніть таблицю стравами. Ви можете зробити це вручну або заповнити таблицю за категоріями або групами страв. Для цього в меню Дії виберіть відповідний пункт.
  7. Призначте ціну для кожної страви для базового прайс-листа. За замовчуванням страви виключені з продажу. Щоб призначити основну ціну страви, введіть її вручну в колонці Базовий прайс-лист. Або використовуйте автоматичний розрахунок. Для цього виберіть в контекстному меню комірки пункт Розрахунок за націнкою. У вікні розрахунку виберіть торгове підприємство. Значення собівартості розраховується з собівартості товарів у вибраному підрозділі. Як заповнити інші параметри розрахунку, див.  у статті Призначення цін у наказі.
    Щоб для всіх цінових категорій для однієї страви встановити таку ж ціну, як і базова, виділіть у колонці Базовий прайс-лист комірку і в її контекстному меню виберіть пункт Застосувати до всіх цінових категорій.
  8. Щоб припинити продаж усіх позицій або тільки деяких, виділіть рядки і в контекстному меню виберіть пункт Виключити з продажу. У виділених комірках з'явиться напис «немає в продажу».
  9. Якщо ви використовуєте і налаштували цінові категорії, то призначте ціну страви для кожної з них. Ви можете ввести всі ціни вручну, або розрахувати чи заповнити автоматично.
    ● Щоб призначити для цінової категорії таку ж ціну, як і базова, виділіть одну або кілька комірок і в контекстному меню виберіть пункт Як у базовому прайс-листі.
    ● Для автоматичного розрахунку використовуйте наступні варіанти:
       ● На основі налаштування цінової категорії. Для цього в контекстному меню будь-якої комірки цінової категорії виберіть пункт Розрахунок ціни для цінової категорії. Система розрахує ціну всіх страв для обраної цінової категорії.
       ● За націнкою. Для цього виділіть одну або кілька комірок і виберіть у контекстному меню пункт Розрахунок за націнкою. Розрахунок виконується так само, як і для базового прайс-листа, див. п. 7.
  10. Натисніть кнопку Зберегти або Зберегти і закрити.


Створення наказу на основі шаблону

Щоб створити наказ на основі шаблону:

  1. Виберіть пункт меню Прейскурант Шаблони наказів.
  2. Виділіть потрібний шаблон і натисніть кнопку Створити накази. Або виберіть цей пункт у контекстному меню.
  3. У вікні, що відкрилося, вкажіть Дату початку застосування та Дату закінчення, якщо наказ діє обмежений час.
  4. Щоб прейскурант містив позиції тільки створюваного наказу, встановіть галочку Видалити попереднє меню. Якщо ви її не встановите, то страви з наказу будуть додані до чинного прейскуранту.
  5. Натисніть кнопку Створити накази.

Система перевірить, чи є діючі накази на дату початку застосування наказу. Якщо ні, то створюється новий наказ. Якщо наказ на страву вже є, то з нього видаляється ця страва. І починає діяти новий наказ.

Якщо наказ створюється на основі шаблону повторно, то в старому наказі всі страви видаляються.