Швидке переміщення по статті:

Базовий прейскурант
- Як створити
- Як змінити
Прейскурант за розкладом
- Як створити
- Як змінити
Прейскурант для акції
- Як створити



Базовий прейскурант

Базовий прейскурант використовується для введення в продаж страв, асортимент і ціна на які не змінюються занадто часто. Розглянемо роботу з прейскурантом на піцу, який діє з 20 грудня.

Як створити

  1. Вкажіть дату початку дії — 20 грудня.
  2. Додайте в замовлення всі піци з розмірами.
  3. Включіть позиції в прайс-лист.
  4. Встановіть ціни.
  5. Поставте галочку Наказ діє.
  6. Натисніть кнопку Зберегти.

Якщо використовуються цінові категорії, то додатково вкажіть ціну на піцу в кожній категорії.

20 грудня після набрання чинності наказом запустіть Syrve POS і переконайтеся, що піца з'явилася в меню за вказаною ціною.

Аналогічно можна створити накази для інших страв основного меню.


Як змінити 

З 1 січня потрібно підвищити ціну на піцу «4 сира», виключити з меню піцу «Грибна» і додати піцу «Каліфорнія».

  1. Створіть новий наказ.
  2. Вкажіть дату початку дії —  1 січня
  3. Додайте до наказу страви, у яких щось змінюється:
    ◌ Для піци «4 сира» вкажіть нову ціну.
    ◌ Для піци «Грибна» зніміть галочку Включити в прайс-лист.
    ◌ Для піци «Каліфорнія» поставте галочку Включити в прайс-лист.
  4. Поставте галочку Наказ діє і збережіть документ.

1 січня переконайтеся, що в меню Syrve POS відбулися необхідні зміни, а ціни на інші види піци залишилися такими ж, як у наказі від 20 грудня.

Аналогічно змініть прейскурант для інших страв основного меню.



Прейскурант за розкладом

Створимо меню «Happy Hour», яке діятиме з 12:00 до 15:00 у будні дні. «Happy Hour» включає позиції, яких немає у вашому базовому прайс-листі, або які продаються за іншою ціною.

Як створити

  1. Вкажіть дату початку дії — 1 січня.
  2. Додайте новий період дії — «Happy Hour».
  3. Додайте страву за фіксованою ціною та вкажіть бажану ціну.
  4. Поставте галочку Наказ діє і збережіть.

З 1 січня буде діяти прайс-лист «Happy Hour», дійсний з 12:00 до 15:00. В інший час позиції «Happy Hour» не доступні, і діє основний прайс-лист, створений на основі оновлень, опублікованих 20 грудня та 1 січня (див. приклади вище).

Аналогічно, ви можете додати інші заплановані прайс-листи: меню на обід, сніданок і вечерю, меню без алкоголю після 23:00 тощо.


Як змінити

Припустимо, вам потрібно змінити час і позиції Happy Hour, починаючи з 5 січня:

  1. Скопіюйте попередній наказ для Happy Hour.
  2. Вкажіть дату початку дії — 5 січня.
  3. Створіть новий розклад з 13.00 до 16.00 по буднях.
  4. Виключіть з наказу Картопляний салат і додайте Салат Грецький.
  5. Поставте галочку Наказ діє і збережіть.

5 січня Happy Hour розпочнеться на годину пізніше і буде мати новий набір страв.



Прейскурант для акції

Встановіть нові ціни на бургери на період проведення акції: «БУРГЕР ЗА 100 ГРН»

Як створити 

  1. Вкажіть дату початку дії — 1 січня
  2. Вкажіть дату закінчення — 15 січня
  3. Додайте період дії наказу «Всі бургери за 100 грн.», який діє щодня цілодобово.
    Вказувати період дії потрібно для того, щоб після завершення дії цього наказу, ціни на страви встановилися з базового наказу, а не з номенклатурних карток.
  4. Додайте страви до наказу.
  5. Для кожного виду бургера встановіть нову ціну 100 гривень.
  6. Поставте галочку Наказ діє і збережіть наказ.

В результаті:

  • До 1 січня на бургери діятимуть ціни з наказів від 20 і 25 серпня.
  • З 1 по 15 січня будь-який бургер коштуватиме 100 грн.
  • З 15 січня автоматично повернуться ціни, зазначені в базових наказах від 20 і 25 грудня.

Аналогічно можна обмежити термін дії прейскуранта за розкладом. Наприклад, «З 1 по 15 січня обід «Happy Hour» за ціною лише 120 грн., якщо замовити його з 15:00 до 16:00».