Вартість продуктів для страв - одна з головних статей витрат підприємства харчування. Тому дуже важливо контролювати закупівельні ціни.
...ABC-аналіз дозволяє оцінити внесок кожного продукту в структуру реалізації, XYZ-аналіз дозволяє оцінити стабільність продажів.
...Усі ресторани прагнуть до оптимального та збалансованого меню. Щоб цього досягти, потрібно аналізувати продажі страв за допомогою звітів і спеціальних методик.
...За допомогою аналізу динаміки закупівельних цін на товари можна дізнатися, наскільки вони зросли або знизилися, і як через це змінилася націнка на страви, до складу яких входять ці товари.
...За допомогою аналізу «що, коли» можна оцінити, як зміниться прибуток при зміні цін на товари та страви. Для аналізу використовується обсяг продажів за обраний період.
...