Знижки за гостьовими картками
Безкоштовне харчування персоналу
Погодинна витрата страв
Прибутки та витрати підприємства
Списання інгредієнтів страв
Страви, списані на безкоштовне харчування співробітників
Виручка за страви по касах
Звіти по знижках і надбавках
Щоб створити звіт про знижки за гостьовими картками, відкрийте OLAP-звіт про продажі та додайте до нього:
Використання знижок налаштовується в розділі Дисконтна система → Знижки та надбавки. У параметрах знижки налаштовується можливість надавати знижку прокатуванням картки гостя, вручну або автоматично. Дисконтна картка гостя реєструється в розділі Дисконтна система → Клубні картки.

Щоб скласти звіт про витрати на безкоштовне харчування персоналу, відкрийте OLAP-звіт з продажі та додайте до нього:

Інформація про продані товари з розбивкою за годинами (OLAP-звіт про продажі):
Цей звіт можна отримати з існуючого звіту про погодинний виторг.

Щоб скласти звіт про фінансово-господарську діяльність підприємства, відкрийте OLAP Звіт за проводками і додайте до нього:

Щоб створити звіт про списання інгредієнтів проданих страв, відкрийте OLAP Звіт за проводками та додайте до нього:

Щоб скласти звіт про страви, списані на безкоштовне харчування співробітників, відкрийте OLAP Звіт за проводками та додайте до нього:

Щоб побудувати звіт з продажу бургерів, в OLAP звіт з продажу додайте:

Вибір категорії страв у звіті
Щоб побудувати звіт:
У списку, що відкрився, присутні тільки страви, які продані за вказаний звітний період, наприклад, за поточний день, або за вибрані касові зміни.
Вибір страв
Налаштування звіту з фільтром «Що виключає»
Налаштування звіту з фільтром «Уключальний»Після збереження звітів продайте страви «нові» страви «Бургер Курячий» і «Бургер Грибний», які в звітний період ще не продавалися.
Створіть звіти за поточний місяць
У звіт «Виручка за перші страви по касах» з типом фільтрації «Що виключає» потраплять тільки нові «Бургер Курячий» і «Бургер Грибний» — всі продані перші страви, крім тих, що відзначені у фільтрі.
У звіті з виключним фільтром залишилися всі страви, крім позначених галочками
У звіт «Виручка за бургери (тільки Беконський, Веганський, Сирний)» з типом фільтрації «Включає» потраплять тільки страви, які відзначені у фільтрі — «Бургер Беконський», «Бургер Веганський» і «Бургер Сирний»
У звіті з включеним фільтром залишилися тільки страви з галочками
В OLAP звіті з продажу є кілька полів для знижок і надбавок: Тип знижки і Тип надбавки, і загальне поле Найменування знижки, надбавки. Розглянемо на прикладах, чим вони відрізняються.
Тип знижки та Тип надбавки
У полі Тип знижки перераховуються знижки, застосовані до всіх страв замовлення, а їх величина підсумовується.
Це поле зручно використовувати, коли знижок мало, і вони застосовуються до всього замовлення в цілому, а не до страв окремо.
Точно так само працює поле Тип надбавки.

Коли знижок або надбавок багато, зручніше використовувати поле Назва знижки, надбавки.
Найменування знижки, надбавки
У цьому полі знижки та надбавки відображаються в окремих рядках. У звіті відразу видно, до якої страви застосовується яка знижка.
За допомогою цього ж поля зручно дізнатися, скільки всього страв з конкретною знижкою продано за період, на яку суму тощо. Для цього додайте до звіту поле «Кількість страв» і в полі «Найменування знижки, надбавки» виберіть потрібну знижку.
