Звіт про нереалізовані страви дозволяє виявити ті страви та продукти, які продаються недостатньо добре.

Звіт відкривається з однойменного пункту меню Звіти Звіт про непродані страви і містить страви, які були в продажу на період звіту (якщо меню формується наказами) або ж страви, які є в продажу на поточний момент (якщо ціни і місця продажу задаються в картці номенклатури).

Щоб побудувати звіт:

  1. Вкажіть діапазон дат, за який потрібно отримати звіт, використовуючи список За період і календарі.
  2. Вкажіть тип номенклатури, яка повинна враховуватися: розкрийте список Тип елемента номенклатури і залиште галочки тільки для потрібних типів.
  3. Раскройте поле Количество, нажав значок  , и задайте диапазон, который показывает, что блюдо плохо раскупается, например, от 0 до 5
  4. Натисніть Оновити для оновлення даних звіту.

При необхідності звіт можна деталізувати за торговими підприємствами, офіціантами, групами або категоріями. Для цього перетягніть у звіт вибраний параметр за допомогою миші з натиснутою правою клавішею і встановіть його праворуч або ліворуч від стовпця Назва.

Щоб відфільтрувати вміст звіту, відкрийте потрібний параметр, натиснувши значок  у його заголовку, і залиште галочки тільки для потрібних елементів.

Щоб відсортувати вміст звіту, клацніть на заголовку потрібного стовпця.

Результати звіту можна вивантажити в Excel.

Звіт може містити такі параметри:


Параметр
Зміст
Група
Номенклатурні групи, елементи яких перебували у продажу на звітний період
Ієрархія
Номенклатурні групи (з урахуванням ієрархії), елементи яких перебували у продажу на звітний період
Назва
Страви та товари, які перебували у продажу на звітний період. Обов'язковий параметр
Категорія
Категорії страв і товарів, що перебували у продажу на звітний період
Кількість
Кількість страв і товарів, що перебували у продажу за звітний період. Обов'язковий параметр
Офіціант
Імена офіціантів, які мали продажі за звітний період
Торговельне підприємство     
Підприємство, за яким складається звіт