Звіт про нереалізовані страви дозволяє виявити ті страви та продукти, які продаються недостатньо добре.

Звіт відкривається з однойменного пункту меню Звіти → Звіт про непродані страви і містить страви, які були в продажу на період звіту (якщо меню формується наказами) або ж страви, які є в продажу на поточний момент (якщо ціни і місця продажу задаються в картці номенклатури).
Щоб побудувати звіт:
, и задайте диапазон, который показывает, что блюдо плохо раскупается, например, от 0 до 5При необхідності звіт можна деталізувати за торговими підприємствами, офіціантами, групами або категоріями. Для цього перетягніть у звіт вибраний параметр за допомогою миші з натиснутою правою клавішею і встановіть його праворуч або ліворуч від стовпця Назва.
Щоб відфільтрувати вміст звіту, відкрийте потрібний параметр, натиснувши значок
у його заголовку, і залиште галочки тільки для потрібних елементів.
Щоб відсортувати вміст звіту, клацніть на заголовку потрібного стовпця.
Результати звіту можна вивантажити в Excel.
Звіт може містити такі параметри:
| Параметр | Зміст |
|---|---|
| Група | Номенклатурні групи, елементи яких перебували у продажу на звітний період |
| Ієрархія | Номенклатурні групи (з урахуванням ієрархії), елементи яких перебували у продажу на звітний період |
| Назва | Страви та товари, які перебували у продажу на звітний період. Обов'язковий параметр |
| Категорія | Категорії страв і товарів, що перебували у продажу на звітний період |
| Кількість | Кількість страв і товарів, що перебували у продажу за звітний період. Обов'язковий параметр |
| Офіціант | Імена офіціантів, які мали продажі за звітний період |
| Торговельне підприємство | Підприємство, за яким складається звіт |