Цей звіт надає інформацію про зміну собівартості, цін реалізації та величини націнки для різних продуктів за вказаний період. Він відкривається при виборі пункту меню Звіти або Товари та склади → Звіт про зміну собівартості.
У звіті враховуються зміни, які були викликані коригуваннями технологічних карт, надходженнями товарів (що викликало зміну їх собівартості) і наказами про зміну прейскуранта (для визначення величини націнки).
Щоб отримати дані за цим звітом, необхідно вказати період, що цікавить, у полях За період, з і по та натиснути кнопку Оновити. На дані, що виводяться звітом, може бути накладено додаткове обмеження у вигляді відображення інформації тільки за тими стравами, у яких собівартість змінилася більше, ніж на вказану величину. Для цього потрібно поставити галочку в полі Відсоток зміни собівартості за модулем більше ніж і задати мінімальну величину відсотка зміни собівартості, що цікавить. Дані звіту можуть бути згруповані за колонками Тип продукту і Група.
По кожному елементу номенклатури надається наступна інформація:
- Найменування – назва номенклатурної позиції.
- Собівартість за од.:
◌ На початок періоду – собівартість сировинного набору страви на дату початку звітного періоду.
◌ На кінець періоду – собівартість сировинного набору страви на дату закінчення звітного періоду.
◌ Відсоток зміни – відношення величини зміни собівартості до її значення на кінець періоду, помножене на 100%. - Ціна продажу:
◌ На початок періоду – ціна страви в прейскуранті закладу в основній валюті на дату початку звітного періоду.
◌ На кінець періоду – ціна страви в прейскуранті закладу в основній валюті на дату закінчення звітного періоду.
◌ Відсоток зміни – відношення величини зміни ціни продажу страви до її значення на кінець періоду, помножене на 100%. - Націнка:
◌ На початок періоду, % – відношення різниці між ціною страви в прейскуранті та її собівартістю на початок періоду до ціни, помножене на 100%.
◌ На кінець періоду, % – відношення різниці між ціною страви в прейскуранті та її собівартістю на кінець періоду до ціни, помножене на 100%.
◌ Відсоток зміни – відношення величини зміни націнки до її значення на кінець періоду, помножене на 100%. - Тип продукту – товар, страва або заготовка.
- Група – номенклатурна група.