Цей звіт надає інформацію про зміну собівартості, цін реалізації та величини націнки для різних продуктів за вказаний період. Він відкривається при виборі пункту меню Звіти або Товари та складиЗвіт про зміну собівартості.

У звіті враховуються зміни, які були викликані коригуваннями технологічних карт, надходженнями товарів (що викликало зміну їх собівартості) і наказами про зміну прейскуранта (для визначення величини націнки).

Щоб отримати дані за цим звітом, необхідно вказати період, що цікавить, у полях За період, з і по та натиснути кнопку Оновити. На дані, що виводяться звітом, може бути накладено додаткове обмеження у вигляді відображення інформації тільки за тими стравами, у яких собівартість змінилася більше, ніж на вказану величину. Для цього потрібно поставити галочку в полі Відсоток зміни собівартості за модулем більше ніж і задати мінімальну величину відсотка зміни собівартості, що цікавить. Дані звіту можуть бути згруповані за колонками Тип продукту і Група.

По кожному елементу номенклатури надається наступна інформація:

  • Найменування – назва номенклатурної позиції.
  • Собівартість за од.:
    ◌ На початок періоду – собівартість сировинного набору страви на дату початку звітного періоду.
    ◌ На кінець періоду – собівартість сировинного набору страви на дату закінчення звітного періоду.
    Відсоток зміни – відношення величини зміни собівартості до її значення на кінець періоду, помножене на 100%.
  • Ціна продажу:
    ◌ На початок періоду – ціна страви в прейскуранті закладу в основній валюті на дату початку звітного періоду.
    ◌ На кінець періоду – ціна страви в прейскуранті закладу в основній валюті на дату закінчення звітного періоду.
    Відсоток зміни – відношення величини зміни ціни продажу страви до її значення на кінець періоду, помножене на 100%.
  • Націнка:
    На початок періоду, % – відношення різниці між ціною страви в прейскуранті та її собівартістю на початок періоду до ціни, помножене на 100%.
    На кінець періоду, % – відношення різниці між ціною страви в прейскуранті та її собівартістю на кінець періоду до ціни, помножене на 100%.
    Відсоток зміни – відношення величини зміни націнки до її значення на кінець періоду, помножене на 100%.
  • Тип продукту – товар, страва або заготовка.
  • Група – номенклатурна група.