Швидке переміщення по статті:

Опис
Налаштування
- Як прискорити роботу при великому асортименті продукції
Як створити внутрішнє замовлення
- Редагування замовлень
- Якщо обмежений період прийому замовлень
Що далі



Опис

Якщо на торговельному підприємстві є виробничо-розподільчий комплекс, то підприємство може замовляти інгредієнти для страв і готову продукцію у власних підрозділів-виконавців за допомогою внутрішніх замовлень.

Внутрішні замовлення — один з етапів планування внутрішнього виробництва, вони формуються на основі бланка замовлення. Бланки створюються в Syrve HQ і доступні в Syrve Office тільки для заповнення.

Такі замовлення оформляються в розділі меню Виробництво та логістикаЗамовлення страв і товарів на вкладці Внутрішні замовлення.

Інформація в цій статті актуальна тільки для торгових підприємств, об'єднаних в мережу.

Якщо Syrve Office не підключений до Syrve HQ, то вкладка Внутрішні замовлення недоступна. Опис повного циклу управління виробництвом див. у розділі Виробництво та логістика посібника Syrve HQ.


Налаштування

Як прискорити роботу при великому асортименті продукції

Якщо на виробництві дуже великий асортимент продукції, і щодня оформляються замовлення тільки на невелику частину, то для оптимізації швидкості роботи відкрийте Адміністрування Налаштування торгового підприємства і на вкладці Налаштування обліку встановіть галочку Видаляти нульові рядки у внутрішніх замовленнях страв і продуктів.

При збереженні з внутрішнього замовлення будуть видалені порожні рядки. Щоб доповнити замовлення, потрібно створити нове.


Як створити внутрішнє замовлення

  1. Перейдіть на вкладку Внутрішні замовлення в розділі меню Виробництво та логістикаЗамовлення страв і продуктів.
  2. Натисніть кнопку Створити. За замовчуванням Виконавець підставляється автоматично з останнього замовлення, а позиції — з останнього використаного бланка замовлення для цього виконавця.
  3. Номер замовлення генерується під час створення або збереження документа — залежно від налаштувань нумератора. Якщо необхідно, автоматично заданий номер можна редагувати.
  4. У полі Дата вкажіть дату виконання замовлення.
  5. У полі Замовник виберіть склад, куди має бути доставлено замовлення.
  6. У стовпці К-ть фасувань вкажіть потрібну кількість продукції по кожній позиції. Не забудьте зробити це на всіх закладках.
    При розрахунку враховуйте кількість вже готової продукції: вона відображається в стовпці Залишок на складі. Цей стовпець доступний при наявності права «Переглядати складські звіти» (B_VSR).
  7. Натисніть кнопку Зберегти та закрити. Щоб замовлення набуло чинності, галочка З проведенням повинна бути встановлена.


Редагування замовлень

Після збереження та проведення внутрішнє замовлення може редагувати тільки співробітник з правом «Редагувати замовлення у виробництво після проведення» (B_CEPPO).


Якщо обмежений період прийому замовлень

Якщо в бланку замовлення обмежений період прийому замовлень, то змінювати його можна до настання контрольного терміну. Інакше: 

  • Якщо настав термін обмеження прийому замовлень, зміни потраплять у стовпець  Дозамовлення зведеного замовлення. Під час обробки замовлення оператор може їх відхилити.
  • Якщо настав термін припинення прийому замовлень, зберегти і провести замовлення зможе тільки співробітник з правом «Проводити прострочені замовлення» (B_OVOR).


Що далі

Сформоване замовлення передається в Syrve HQ під час реплікації, де включається в єдине Зведене замовлення для підрозділу-виконавця на певну дату. Замовлені страви та напівфабрикати формують завдання на їх приготування до заданого терміну.