Якщо ви хочете отримати детальну інформацію про страви, які були реалізовані на будь-якій з кас за певний обліковий день, то для цього можете скористатися Звітом по стравах.

Для отримання звіту по стравах виберіть пункт меню Роздрібні продажі Касові зміни. Відкриється вікно зі списком касових змін, відкритих за поточний місяць. Виберіть зміну, продажі за яку вас цікавлять (звіт може бути отриманий як за закритими, так і за відкритими змінами), натисніть кнопку Дії і виберіть пункт Переглянути звіт по стравах зміни. Якщо вас цікавить одна із змін у попередньому місяці (або раніше), то для її пошуку скористайтеся полями За період, з і по.

За замовчуванням продані за зміну страви згруповані за співробітниками, які оформили їх замовлення. Їх список відкривається при натисканні кнопки , розташованої ліворуч від імені співробітника. Якщо ж натиснути кнопку  поруч з назвою страви, то відкриється список операцій з її продажу. По кожній з них наводиться наступна інформація:

  • Код страви – артикул страви в довіднику номенклатури.
  • Час відкриття – час, коли замовлення, в якому зареєстровано продаж страви, було відкрито.
  • Час друку – час відправлення замовлення на приготування страви на кухню.
  • Час подачі – час, коли в замовленні було зареєстровано, що страва була подана гостю, який її замовив.
  • № зміни – номер касової зміни, під час якої зареєстровано продаж.
  • № замовлення – номер замовлення в касовій зміні, в якій продано страву.
  • № столу – номер столу в одному із залів закладу, на якому було здійснено продаж цієї страви.
  • Ціна – ціна однієї порції страви в прейскуранті закладу.
  • Кількість – кількість порцій страви, проданих у даному замовленні.
  • Повна сума – вартість страви з урахуванням кількості замовлених порцій.
  • Знижка – розмір знижки, наданої при продажу страви.
  • Підсум.сума – підсумкова вартість страви з урахуванням кількості її порцій і наданих знижок.
  • № каси – номер фіскального реєстратора, на якому роздруковано чек за страву.
  • Тип оплати – спосіб оплати замовлення, в якому здійснено продаж страви (наприклад, готівкою або в кредит).
  • № гостя – номер, який присвоєно гостю, що замовив страву, під час оформлення замовлення.
  • Картка – номер клубної картки, якщо за нею зареєстрована знижка при оплаті замовлення.
  • Власник картки – ім'я власника клубної картки, якщо при оплаті замовлення за нею була зареєстрована знижка.
  • Авторизував – співробітник, який підтвердив продаж даної страви, у разі якщо вона вимагала авторизації.
  • Проблемні операції – інформація про те, що під час продажу даної страви були здійснені дії, які класифікуються як «проблемні операції».
  • Сума ПДВ – на підсумкову вартість страви з урахуванням кількості її порцій та наданих знижок.

Задана за замовчуванням групування інформації по співробітникам і по стравах може бути змінена. Дані можуть бути представлені за номерами столів, розміром знижки, номерами кас, типами оплати, власникам дисконтних карт, співробітникам, які авторизували продажі. Для завдання нового способу групування інформації наведіть вказівник миші на заголовок стовпця з тим параметром, за яким ви хочете згрупувати дані, натисніть ліву кнопку миші, перетягніть цей заголовок в спеціальну область, розташовану над списком з даними, а потім відпустіть кнопку миші. Для того щоб видалити групування за будь-яким з параметрів, натисніть кнопку з його назвою в області, розташованій над списком з даними, не відпускаючи кнопку миші, перетягніть цю кнопку в заголовок списку, і тільки потім відпустіть кнопку миші.

Якщо натиснути кнопку За офіціантами, то буде задано дворівневе групування даних: за співробітниками і за стравами, при натисканні кнопки Продажі за стравами дані будуть згруповані спочатку за стравами, а потім за співробітниками. Якщо ж натиснути кнопку Зведена таблиця, то будь-яке групування буде видалено.